3 mooie motorroutes in Nederland

Het zonnetje begint weer te schijnen! Dat betekent dat het hoog tijd is om de motor weer warm te draaien en lekker te toeren. Zonder reisdoel, gewoon genieten van het onderweg zijn. In Nederland zijn er onwijs veel mooie routes. Wij hebben er 3 voor jullie op een rijtje gezet! 

1: West-Friesland

West-Friesland is een regio in het noorden van de provincie Noord-Holland. Om deze regio heen ligt de Westfriese Omringdijk. Deze dijk is 126 kilometer lang en omringt door polders, molens, boerderijen en culturele verrassingen. Er is ook een prachtig uitzicht op de Waddenzee! Onderweg kom je langs voldoende gelegenheden waar je lekker even wat kan drinken of eten. Op deze route is genoeg te zien en te beleven dus echt het bezoeken waard! 

2: Biesbosch

In het zuiden van Nederland is Nationaal Park De Biesbosch te vinden. Misschien wel het meest bekende natuurgebied van Nederland! Deze plek ligt lekker centraal in het land en er is ook nog eens een mooie motorroute te vinden om dit gebied. Het is nauwelijks mogelijk om er echt doorheen te rijden. Desondanks krijg je toch een prachtig inkijkje in dit gebied. Het kan ook niet anders dan dat dit een behoorlijk waterrijke route is. Je komt langs mooie dijkweggetjes en oude stadjes waar je heerlijk een pauze kunt nemen. Ook in de Biesbosch zelf is het gezellig om even een stop te maken. 


3: De Veluwe

De Veluwe is echt een plek die je niet mag overslaan! Dit is het grootste natuurgebied van ons land. Er is een prachtige motorroute in dit gebied van ruim 210 kilometer lang! Trek hier dus maar een hele dag voor uit! De route begint in Ochten en via Oosterhout steek je zo door naar boven. Als je voorbij Arnhem komt komt schiet je zo de Veluwe in. Via een grote lus kom je nog meer in het Noorden van het land. Je rijdt helemaal langs Nationaal Park de Hoge Veluwe. Op deze manier kom je weer meer in het Zuiden uit en heb je een grote ronde gereden. Onderweg kom je verschillende bossen, duinen en heidevelden tegen, een super gave ervaring! 


Welke route ga jij rijden met dit heerlijke weer? Stuur ons vooral foto's door van alle mooie gebieden!

Hulp of advies nodig? Bij ons kan je altijd terecht voor al je vragen. Denk hierbij aan nog meer leuke motorroutes, een motorcheck, het schoonmaken van je motor of informatie over bagagemogelijkheden voor op de motor. 

Neem vrijblijvend contact met ons op via: 

https://motormakelaar.com/contact/