5 redenen waarom jij je motorrijbewijs moet halen

Heb jij weleens getwijfeld of je moest beginnen aan het halen van je motorrijbewijs? Je moet er tijd in steken, weer gaan lessen en het kost natuurlijk geld. Maar waarom zou je voor die ‘A’ op je rijbewijs gaan? In deze blog geven wij jou vijf redenen waarom jij je motorrijbewijs moet halen! 

Reden 1: Het ultieme vrijheidsgevoel

Met volle snelheid over de weg scheuren, de suizende wind tegen je helm en de zon op je gezicht; motorrijden gaat jou het ultieme vrijheidsgevoel geven, geloof ons maar! Met je motor kun je gaan en staan waar je wilt en ben je van niks of niemand afhankelijk. Zie jij jezelf al rondrijden?

Reden 2: Motorrijden is goedkoper dan autorijden

Wees eens eerlijk: word jij er vrolijk van wanneer je weer moet tanken met je auto of een onderhoudsrekening moet betalen? Wij in ieder geval niet. En daarom hebben we goed nieuws voor je: motorrijden is goedkoper dan autorijden! De aanschafkosten, verzekering, brandstof en het onderhoud zijn allemaal voordeliger. Nog een goede reden om voor een motor te kiezen en je motorrijbewijs te halen! 

Reden 3: Zeg maar gedag tegen files

Daar sta je dan: in de file, met je auto, waar je geen kant mee op kunt. En dan komt er een motor voorbijflitsen. Hoe vaak heb jij gedacht ‘kon ik ook maar zo snel uit deze file komen’? Goed nieuws: dat kan! Wanneer jij je motorrijbewijs hebt kun je je overal tussen manoeuvreren (wel veilig natuurlijk) en hoef je nooit meer in de file te staan. Zeg dus maar gedag tegen die files. 

Reden 4: Ontdek verborgen parels in Nederland (of Europa)

Nog een reden waarom jij je motorrijbewijs moet halen is omdat je verborgen parels in Nederland en misschien ook wel in Europa gaat ontdekken. Wanneer je op de motor zit ben je zo vrij als een vogel. Je zult zien dat het kiezen van de snelste route geen prioriteit meer is en je je eigen routes gaat bepalen. Hierdoor zal je nieuwe plekken, routes en wegen ontdekken en word je een echte avonturier!

Reden 5: Ontmoet nieuwe mensen

Een gedeelde passie verbindt mensen en dit is ook zo met motorrijders. Een begroeting zoals een zwaai of een knik naar een mede motorrijder doet wonderen en wie weet leidt dit wel tot vriendschappen voor het leven.

Ben je overtuigd en wil je gaan beginnen met het halen van je motorrijbewijs? Wij zeggen doen! Stel dan ook alvast een doel of beloning voor jezelf op, bijvoorbeeld een splinternieuwe motor waar je jezelf straks op ziet rijden. Neem dus alvast een kijkje op onze website voor onze modellen: https://motormakelaar.com/occasions/

Heb je nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@motormakelaar.com of bel naar 06 17008636. We helpen je graag!