6 tips om de kans op motordiefstal te verkleinen

Je grootste nachtmerrie wordt werkelijk: je motor is gestolen. Je hoopt natuurlijk dat dit nooit gebeurt, maar voorkomen is altijd beter dan genezen. Daarom geven wij jou in deze blog 6 tips om de kans op motordiefstal te verkleinen!

Tip 1: Uit het oog, uit het hart

Natuurlijk niet voor jou en je motor, maar wel voor potentiële dieven. Vergelijk een dief maar met een ekster. Eksters staan bekend om het ‘stelen’ van glimmende voorwerpen. Ziet een dief jouw glanzende motor staan, dan valt deze natuurlijk veel sneller op. Het is dan ook verleidelijk om even een kijkje te nemen. Zet je motor dus uit het zicht of in een garage neer. Heb je geen opbergplek? Koop dan een afdekhoes voor je motor. Zo valt jouw ‘trots’ toch wat minder op.

Tip 2: Motor vergrendelen

Wist jij dat een groot gedeelte van de motordiefstallen gebeurt wanneer de motor niet is vergrendeld? Neem dus altijd een extra minuutje om je motor tóch te vergrendelen. En heb je een stuurslot? Gebruik deze dan ook! Dit zorgt weer voor een extra barricade.

Tip 3: Verzekeren!

Zorg dat je je motor goed verzekert met een diefstalverzekering. Wordt je motor toch gestolen? Dan is een verzekering erg waardevol! 

Tip 4: Zet je motor 'al-tijd' op slot

Zet je motor ‘al-tijd’ op slot, dus ja, ook wanneer je maar vijf of tien minuten weg bent. Zet je motor vast aan een onbeweeglijk object mét een kettingslot. Kies dan wel voor een ART-goedgekeurd slot. 

Tip 5: Blokkeren

Ga je je motor parkeren? Zoek dan naar een plekje waar je motor aan één kant geblokkeerd kan worden. Dit zorgt ervoor dat het voor dieven net iets moeilijker wordt om jouw motor te stelen. Weer een extra barricade dus!

Tip 6: Schaf een Loqator aan

Schaf een Loqater zender aan. Dit zorgt er helaas niet voor dat jouw motor niet wordt gestolen, maar het kan wel erg handig zijn. Is het kwaad al geschied en is de motordiefstal al gepleegd? Dan zul je blij zijn met dit peilsysteem. De zender kan niet zelf zijn locatie bepalen zoals een GPS systeem dat kan, maar stuurt standaard 1 keer per 5 uur een signaal naar het KPN netwerk. Zij berekenen vervolgens op basis van het ontvangen signaal wat de globale locatie is en geven dit door. Het voordeel van de Loqater en het KPN netwerk is dat er in grotere nauwkeurigheid gekeken kan worden naar de precieze locatie. Dit netwerk zit namelijk een stukje dichterbij de de GPS satellieten. Door de Loqater zender kan je dus zien waar je motor is en is er misschien nog een kans dat jij jouw dierbare bezit terug kunt vinden.

Helaas kunnen we je niet garanderen dat met deze tips jouw motor niet gestolen wordt, maar deze tips verkleinen wel de kans! Steek hier dan ook tijd en moeite in, want je wilt natuurlijk niet dat jouw grootste nachtmerrie werkelijkheid wordt. 

Heb je nog vragen of wil je graag een Loqater zender aanschaffen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: https://motormakelaar.com/contact/