De beste beginnersmotoren

Pas net je motorrijbewijs gehaald? Of heb je besloten om je motorrijbewijs te halen? Het blijft niet alleen bij een papiertje halen, want je staat daarna ook voor de keuze om een motor uit te kiezen. Dit kan ontzettend moeilijk zijn maar wij zullen je erbij helpen!

Gebruik en inhoud

Het is belangrijk om eerst te kijken naar gebruik en inhoud. Waar ga jij je motor precies voor gebruiken? Zoek je een comfortabele motor om roadtrips mee te maken, waar je ook veel spullen op kwijt kan? Of zoek je een snelheidsmonster dat alleen op zonnige dagen de buitenlucht ziet? Dit alles heeft te maken met welke motor het beste bij jou past. 

 

Dan kijken we naar de inhoud. Je moet rekening houden met je leeftijd. De regels zitten namelijk zo: 

  • Bij 17 jaar of ouder, dan mag je rijles nemen op een lichte motor (11 kW of 125cc, A1) en theorie-examen doen.
  • Bij 18 jaar of ouder mag je praktijkexamen doen voor een lichte motor. 
  • Bij 20 jaar of ouder mag je het rijbewijs halen voor middelzware motor (A2)
  • Bij 21 jaar of ouder mag je het rijbewijs voor de zware motor (A) halen. 
  • Voor een nog zwaardere motor (35 kW of meer) krijg je direct het volledige rijbewijs A als je al twee jaar je A2 rijbewijs hebt en het A examen hebt gedaan. 

 

Daarnaast ligt het ook natuurlijk aan je voorkeuren én budget. We hebben een aantal uiteenlopende motoren uitgezocht voor beginners. Er zijn natuurlijk veel meer goede beginnersmotoren op de markt, maar deze kunnen een mooie leidraad zijn!
CF Moto 400NK/650NK

Deze motoren koppelen sportiviteit aan elegantie. De CFMoto 400NK en 600NK zijn je toeverlaat als het aankomt op puur rijplezier, beheersbaarheid en vingervlug bochtenwerk. Met hun actieve, licht sportieve zitpositie en comfortabele zadel kun je gerust een dagje eropuit. De motoren rijden onwijs soepel en valt makkelijk een bocht in.

Voge 500R

De twin van de 500R levert 43,5 pk bij 8500 toeren per minuut en levert prestaties die zelfs de meest veeleisende rijders tevreden zullen stellen. De belangrijke punten bij het ontwerp van deze motor zijn kracht, wendbaarheid, een agressief uiterlijk en een geweldig rijgedrag.

Voge 300AC

Advanced classic. Dat is een passende naam voor de nieuwe motor van Voge: 300AC. De motor heeft een buitengewone combinatie van een klassieke en moderne uitstraling. Met zijn koppelrijke ééncilinder motorblok, dat bijna 25 pk levert, heeft de 300AC een levendigheid die zelfs de meest veeleisende rijders tevreden zal stellen. Niet alleen voor beginnende motorrijders maar ook voor de ervaren motorrijders!

SWM Outlaw 500

Prachtig in ieder detail, een mooi geluid en het echte motorgevoel. De SWM outlaw 500 biedt het je allemaal! Uitgevoerd in een zilvergrijs metallic kleur, spaakwielen en twee hoge uitlaten. Een echte oldskool motor!

Suzuki GW250

Een ontzettend populaire motor. De Suzuki GW250 blijkt een van de beste beginnersmotoren te zijn! Deze 4-takt paralleltwin is een prachtige beginnersfiets met een comfortabele zitting. Doordat het zadel zo laag zit is de motor zeer goed onder de knie te houden. Zelfs voor de meest nerveuze beginners die nog bekend moeten raken met het gewicht en het houden van balans. 

Yamaha MT-03

Met het geweldige ontwerp, wendbare besturing en indrukwekkende koppelrijke prestatie laat de Yahama MT-03 je er agressief uitzien en het zorgt ook nog is voor een spannende rit. Met een krachtig ontwerp en een prestatiegerichte tweecilinder, combineert de MT-03 de status van een grote motorfiets met lichtgewicht veelzijdigheid.

KTM 390 Duke

De 390 Duke is een regelrechte hit onder de motorliefhebbers. Een 1 cilinder motor met ‘omgekeerde’ voorvorken en zeer grote Brembo remmen. De cilinderinhoud is wel wat aan de kleine kant, maar daardoor is deze motor alsnog uitstekend voor de beginnende bestuurder.

Ben jij op zoek naar jouw droommotor of wil jij jouw motor verkopen? Neem gerust contact met ons op via: info@motormakelaar.com of 06 17008636.