Diefstalbeveiliging van de motor

Jaarlijks worden er veel motoren gestolen, volgens het CBS zijn dit er ongeveer 2.000. Je wilt natuurlijk niet dat je prachtige motor gestolen wordt, daarom is het belangrijk om je motor goed te beveiligen. We geven je een aantal tips om jouw motor beter te beveiligen tegen diefstal.

Beveilig je motor met een ABUS-slot

Om je motor goed te beveiligen, is het belangrijk dat je een goed slot kiest. MVS Motormakelaardij beschikt over een aanbod ketting- en schijfremsloten van ABUS. ABUS-sloten beschikken een hoogwaardig materiaal, hierdoor maken motordieven geen kans. Probeer je motor altijd, met de ketting, ergens aan vast te zetten. Het liefst plaats je het slot zo hoog mogelijk, zo kan de grond geen hefboom zijn voor motordieven. Daarnaast hebben we een aantal remschijfsloten in ons assortiment. Dit type slot zorgt ervoor dat niemand met jouw motor weg kan rijden.

Roadlok

Ben je geen fan van een ketting- of schijfremslot? Dan is de Roadlock misschien wat voor jou! Dit slot werkt anders dan andere motorfietssloten, het systeem zit namelijk op de motor en blijft zitten wanneer je gaat rijden. Het voordeel van een Roadlok slot is dat het je motor niet kan beschadigen als je hem vergeet los te maken. 

Weet waar je motor is met een Loqater

Dankzij de Loqater heb je inzicht in de huidige locatie van jouw motor of scooter. Ook als deze gestolen is! Aan de hand van de Loqater-App kan je makkelijk kijken waar je voertuig is of is geweest. Door de Loqater is het percentage teruggevonden motors en scooters onwijs hoog!

 

Daarnaast is de kans om de motor terug te vinden met een Loqater uitzonderlijk hoog, omdat Loqator de diefstal van jouw motor 24/7 kunnen monitoren en direct contact hebben met de meldkamer van de Politie. Zo kan jouw motor door professionals weer snel terug gevonden worden!

Parkeer je motor in het zicht!

Het liefste plaats je je motor natuurlijk in een beveiligde stalling, dit is helaas niet altijd mogelijk. Probeer in deze situatie altijd je motor op een opvallende plek te plaatsen. Zorg er alsnog voor dat je je motor goed beveiligt met bijvoorbeeld een motorketting, remschijfslot of een Roadlock. 

Alarmsystemen voor motorfiets

Hoe goed je jouw motorfiets ook op slot zet, er zijn altijd motordieven die jouw dierbare bezit proberen te stelen. Om de criminelen af te schrikken kan een motoralarm een goede oplossing zijn. Hierdoor kunnen ze hun poging al staken voordat ze er überhaupt aan beginnen. Daarnaast attendeert een alarmsysteem omstanders en voorkomt het mogelijke schade aan je motor. 

Verzekering

Een WA-motorverzekering is verplicht, hiermee ben je echter alleen verzekerd tegen schade aan anderen. Met een WA+ verzekering ben je niet alleen verzekerd tegen de schade aan anderen. Dit type verzekering dekt ook de schade van buitenaf. Maandelijks betaal je hiervoor een hogere premie voor een beperkt cascoverzekering.  Naast een WA+ verzekering, kan je je motor ook All Risk verzekeren. Bij deze volledig cascoverzekering ben je verzekerd voor alle schade, zowel aan anderen als schade voor jouw eigen voertuig. En daar betaal je ook voor. Deze verzekering wordt daarom met name afgesloten bij jonge en duurdere motoren.

Welke route ga jij rijden met dit heerlijke weer? Stuur ons vooral foto's door van alle mooie gebieden!

Wil jij je motor ook goed beveiligen of heb je nog andere vragen voor ons? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@motormakelaar.com, bel naar 06 17008636 of via onze website: