Hoe vind je de beste motorbril?

Dat goede motorkleding niet mag ontbreken tijdens een motorrit is geen geheim meer. Nu de herfst er weer aan komt zul je merken dat het weer erg onvoorspelbaar kan zijn. Hierdoor is het dragen van de juiste motorkleding nóg belangrijker om comfortabel te blijven rijden. Eerder schreven we al eens een blogartikel over motorrijden in de regen, maar ook rondvliegende insecten en een harde wind kan het rijden op de motor belemmeren. Een motorbril kan daarvoor dé oplossing zijn. Maar hoe vind je de beste motorbril? 

Natuurlijk wil je je lichaam, handen en voeten goed beschermen tijdens het motorrijden. Daarbij wordt bescherming van de ogen vaak vergeten, terwijl dit net zo belangrijk is! Zeker als je in een hoog tempo aan het rijden bent, zul je merken dat een goede helm of motorbril erg prettig kan zijn. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij!

De juiste bescherming

Zonder twijfel het belangrijkste! De perfecte motorbril moet bescherming bieden tegen fel licht of een laaghangende zon wat het zicht kan beperken. Daarnaast is het erg fijn als deze ook goed beschermd is tegen een harde wind. Zeker wanneer er gereden wordt met een hoge snelheid en de wind last kan geven aan je ogen. Om nog maar niet te beginnen over rondvliegende insecten en zandkorrels. 

De pasvorm

Een goede motorbril moet meteen fijn zitten. Daarbij is het belangrijk dat deze niet afzakt en natuurlijk goed past onder de motorhelm. Merk je dat de motorbril te strak zit om het hoofd? Ga dan op zoek naar een andere bril! Zeker met langere afstanden kan het erg vervelend zijn. Daarbij raden wij het je aan om de verschillende motorbrillen in de winkel te passen. Zo weet je precies wat je zoekt en welke het beste bij jou past. 

De glazen

Nog een belangrijk punt om op te letten tijdens het uitkiezen van de beste motorbril: de kleur van de glazen. Elke kleur heeft namelijk weer een andere functie. Hierbij raden we het je aan om als motorbril te kiezen voor gele of oranje glazen. Dit is fijn aangezien het blauwe licht op deze manier gefilterd wordt en je een scherper zicht hebt. 

Motorbril op sterkte

Voor de motorliefhebbers die van zichzelf al brildragend zijn heb je de keuze uit een motorbril die over je normale bril geplaatst kan worden of een motorbril op sterkte. Steeds vaker wordt er gekozen voor een motorbril op sterkte, hierdoor heb je je normale bril niet meer nodig. Ook voor mensen die lenzen dragen kan dit erg handig zijn. Hierbij is het wel essentieel dat jouw bril bestaat uit kunststof glazen om splinters en krassen te voorkomen.

Dit waren onze tips voor het vinden van de beste motorbril! Ben jij helemaal voorbereid om nog wat mooie routes te rijden voordat de motor in de winterstalling zal verdwijnen?

Heb je nog vragen of wil je graag langs komen? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@motormakelaar.com of bel naar 06 17008636.