Motorrijden in de zomer

De zomer kan het ideale moment zijn om een motorrit te maken met de motor zolang je dit op een veilige manier doet. Het kan namelijk zo zijn dat je motorpak een rijdende sauna wordt, maar als je deze niet aantrekt de kans op zwaar letsel aanwezig is. In deze blog geven we je tips hoe je ook met 30 graden heerlijk kunt motorrijden! 

Zomermotorkleding

De meest voor de hand liggende manier om je dikke motorpak om te wisselen naar zomerse motorkleding. Dit is motorkleding voorzien van protectoren en slijtvaste materialen. Het grote verschil met de ‘normale’ motorkleding is dat dit veel luchtiger is. Zo heb je bijvoorbeeld doorwaai- jassen en broeken. Doordat deze kleding grote mesh panelen heeft ingebouwd zorgt de rijwind voor flink wat verkoeling. Naast deze doorwaaikleding is er ook een andere oplossing. Deze kleding is meer casual motorkleding zoals motorjeans of motorhoodies, maar is wel voorzien van protectie. Belangrijk is wel om te weten dat zomerkleding niet waterdicht is, maar gelukkig is het vaak droog als het zulk warm weer is.

Koelvest

Als je liever geen aparte zomermotorkleding wilt dragen dan zou je kunnen kijken naar een koelvest. Dit is een speciaal vest dat je onder je motorkleding kunt dragen en die gedurende de rit voor verkoeling zorgt. De bedoeling is dat je het vest een aantal minuten voordat je vertrekt in water moet leggen. Het vest zuigt zich vol maar kan niet lekken, waardoor je wel droog blijft. Door het verdampingsproces daalt de gevoelstemperatuur tot wel 15 graden waardoor jij, zelfs tot 7 uur, flink wat verkoeling hebt. Als het vest is ‘uitgewerkt’ stop je hem gewoon opnieuw in wat water en je kan er weer helemaal tegenaan!

Handen en voeten

Zoals we allemaal wel weten zijn je handen en voeten de lichaamsdelen die veel warmte ventileren. Het is dan ook helemaal niet raar dat jij in de zomer met zweethanden en voeten op je motor zit. Gelukkig is daar een oplossing voor bedacht. Er bestaan luchtige zomerhandschoenen die een wereld van verschil kunnen maken. Deze zijn voorzien van een slijtvaste binnenkant en een met mesh of ventilatiekanalen gemaakte buitenkant.

 

Mocht je ook last hebben van hete voeten, dan zijn er ook een hele boel doorwaai laarzen te vinden. Deze zijn extra luchtig en voorzien van een hele boel ventilatie.

En nu de weg op!

Zorg er altijd voor dat je als je vertrekt niet gelijk vol gas gaat toeren. ‘Warm’ jezelf eerst even op, krijg de feeling en ga dan lekker genieten!

Ondanks je aangepaste motorkleding en de wind die je opbouwt kan het soms nog zo zijn dat het te warm is. Rijd daarom zoveel mogelijk in de schaduw. Zoek bossen op, ga voor meer schaduwrijke wegen en probeer de open plekken te mijden.

Probeer met echte extreme hitte juist zo vroeg in de ochtend of juist laat in de avond te gaan motorrijden. De temperaturen zijn dan lager en de wegen soms juist ook rustiger.

 

MVS Motormakelaardij biedt naast advies ook prachtige motoren aan. Aan de hand van jouw wensen gaan wij aan de slag om een motor te zoeken die precies bij jou past. Als de bemiddeling heeft geleid tot de match met jou en jouw motor, dan zorgen wij voor de afwikkeling.

Ook werken wij samen met gerenommeerde motorrijscholen. Wil je advies over een (aanvullende) rijopleiding, neem dan contact met ons op en wij verwijzen je door!

Heb je nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op via onze mail info@motormakelaar.com of bel naar 06 17008636.