Tips voor jouw motorvakantie

Het klinkt misschien nog ver weg, maar voordat je het weet staat de (zomer)vakantie voor de deur. Ben je van plan dit jaar een rit te gaan maken op de motor naar het buitenland? Wij geven je groot gelijk! Niets fijner dan rondtrekken in de bergen, langs het strand of door bosrijke wegen.

Voordat je op pad gaat is het belangrijk jezelf én je motor goed voor te bereiden op een langere reis. Hoe je dat doet? We hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet:

Check, check, check!

Laten we bij het begin beginnen: de technische staat van je motor controleren! Wanneer je heel wat kilometers gaat maken is het goed dat deze in orde is. Zorg dat je voldoende profiel op je banden hebt zitten en zorg voor de juiste bandenspanning.

Verdeel je bagage!

Voor een wat langere tijd weg heb je natuurlijk voldoende bagage nodig. Zorg dat je jouw bagage goed over de motor verdeelt. Tip: maak gebruik van een tanktas. Zo weet je zeker dat je bij het sturen minder last hebt van de extra kilo’s.

Sluit een pechhulp verzekering af!

Pech onderweg kan natuurlijk altijd voorkomen. Het is fijn wanneer je dan goed voorbereid bent. We raden je dan ook altijd aan om een pechhulp verzekering af te sluiten. Zo kan je daar altijd op terug vallen wanneer het nodig is!

Vergeet je belangrijke documenten niet!

Het zou toch zuur zijn wanneer je bij de grens of een politiecontrole niet alle documenten bij je hebt. Zorg dat je je kentekenbewijs, paspoort of ID-bewijs én rijbewijs op zak hebt. Neem daarnaast een verzekeringsbewijs en een schadeformulier mee. We raden je daarnaast aan een goede reisverzekering en wellicht extra pechhulp af te sluiten.

Gereedschap voor onderweg!

Tijdens zo’n lange reis bestaat de kans dat je gereedschap nodig hebt voor kleine reparaties. Het is aan te raden om je ketting om de 500 kilometer te smeren, neem daarom kettingspray mee! Daarnaast is een setje gereedschap, een bandenreparatieset, tape en tie-wrap geen overbodige luxe.

Neem een reservesleutel mee!

Iets waar je misschien niet zo snel aan denkt: het meenemen van een reservesleutel. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je je sleutel verliest of dat deze kapot gaat. Wees goed voorbereid en neem altijd een reservesleutel mee! Tip: mocht je met een groep gaan rijden, houd elkaars reservesleutels bij!

Heb jij nog onderdelen nodig voor een fijne rit of heb je nog andere vragen voor ons? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@motormakelaar.com of bel naar 0617008636.