Glascoating: optimale bescherming voor jouw motor!

Binnenkort kan je bij ons terecht voor glascoating. Deze coating wordt op jouw motor aangebracht en biedt enorm veel voordelen. Daar zijn wij heel enthousiast over en vertellen we je graag meer over! In deze blog gaan we dieper in op glascoating. Lees je mee?

Wat is een glascoating?

Van glascoating heb je vast wel eens gehoord. Het begrip is in de afgelopen jaren breder en algemener geworden. Zowel in de autowereld als de motorwereld. 

Een glascoating is een zeer duurzame en harde beschermlaag voor je motor. Deze laag zorgt ervoor dat je motor langdurig beschermd is tegen alles van buitenaf. Daarnaast maakt deze coating het vele malen gemakkelijker om je motor schoon te maken, is het minder gevoelig voor schoonmaakmiddelen en zorgt het ervoor dat je motor minder krasgevoelig is.

Waar kan je glascoating precies aanbrengen?

Glascoating kan je op bijna alle harde onderdelen van de motor aanbrengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het lakwerk, de buizen en kunststof. De glascoating verbindt zich als het ware met de onderliggende lagen, of dit nu lak, chroom, blank metaal of kunstof is.

Extra bescherming

Glascoating biedt niet alleen extra bescherming voor je motor. Het zorgt er ook nog eens voor da tje motor veel gemakkelijker schoon te houden is. Handig!! Deze glanzende laag vormt namelijk een barrière tegen vuil. Doordat de coating zo hard en glad is, spoel je alles er zo vanaf. Dit scheelt dus enorm veel tijd en kosten. Daarnaast heeft glascoating ook een hoge waterafstotende werking. Dit geeft het mooie effect dat kleine waterdruppels blijven liggen op de lak en dat grotere hoeveelheden water er razendsnel vanaf glijden.

Omdat deze coating zo hard is, zal je ook merken dat je minder last krijgt van kleine krasjes, verkleuringen door UV licht en invloeden van schoonmaakmiddelen.

 

Optimale glans of juist mooi mat

Als je je motor net hebt schoongemaakt en een lak hebt aangebracht is deze natuurlijk mooi glanzend. Met een glascoating is deze ‘glansgraad’ nog hoger dan de originele lak. Gedurende de periode dat deze glascoating aanwezig is, blijft deze glans hetzelfde. Ideaal dus! Natuurlijk bestaat er ook glascoating waarbij dit juist niet zichtbaar is en waardoor jouw motor z’n mooie matte uitstraling bewaard.

Duurzaamheid

We hebben hierboven ook al even vermeld dat het een zeer duurzame coating is. Dit komt omdat de coating vele male langer meegaat dan een wax of andere lak. Soms zelfs wel tot 5 jaar lang, terwijl een wax of andere lak vaak na 6 maanden al vervaagt. Bij onze glascoating krijg je vanuit de fabrikant 3 jaar garantie op de coating, middels een prachtig certificaat die op jouw naam en kenteken opgemaakt is.

 Ben jij ook enthousiast geworden en wil je meer informatie over glascoating of wat wij van MVS Motormakelaardij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onze mail: info@motormakelaar.com of bel naar 06 17008636.