6 tips om je motor lenteklaar te maken

De zon komt weer tevoorschijn, de temperaturen beginnen langzaam te stijgen en de vogels beginnen te fluiten. Dit is hét perfecte moment om jouw motor uit de stalling te halen. En daarom hebben wij 6 tips voor jou om je motor lenteklaar te maken! 

Tip 1: Controleer je motorverzekering

Heeft jouw motor een tijdje binnen gestaan en wil je weer de weg op? Controleer dan eerst je motorverzekering en zorg ervoor dat je verzekerd op pad kan gaan. Het laatste wat je wilt is een boete, toch?

Tip 2: Check de bandenspanning

Check voordat je wegrijdt de bandenspanning. Is je bandenspanning te laag? Dan gaat je verbruik omhoog en slijten je banden sneller. Is je bandenspanning juist te hoog? Dit kan zorgen voor minder grip. Kijk dus goed in de handleiding van je motor voor de juiste bandenspanning.

Tip 3: Laad de accu op

Heb jij de accu aangesloten op de acculader toen jouw motor de winterstalling in ging? Ja? Goed bezig! Dit verlengt namelijk de levensduur van de accu. Ben je dit toch vergeten? Geen zorgen! Leg dan de accu één dag voordat je op pad gaat aan de acculader.

Tip 4: Test je remmen

Het is belangrijk om te kijken of je remmen het nog doen, je wilt natuurlijk geen gevaarlijke situaties creëren. Knijp daarom even in de voorrem en trap op de achterrem om te kijken of er genoeg druk staat op het remsysteem.

Tip 5: Doet je verlichting het?

Check ook altijd of je remlichten, achterlichten en richtingsaanwijzers het nog doen. Is er een lampje kapot? Vervang deze dan zo snel mogelijk, zodat je dit niet vergeet en weer op pad kunt!

Tip 5: Zorg voor goede motoruitrusting

Ga je eindelijk weer touren? Zorg dan wel voor goede motoruitrusting. Check je motorhelm op krassen en kijk of je nog in je beschermende motorkleding past: niets is belangrijker dan veilig de weg op!

Dus, waar wacht je nog op? Maak nu jouw motor lenteklaar en geniet zo snel mogelijk weer van je motor en alle mooie kilometers die je zult maken!

Heb je nog vragen of hulp nodig bij het lenteklaar maken van je motor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: https://motormakelaar.com/contact/