6 tips voor motorrijden in de regen

De herfst en winter zijn niet bepaald de favoriete seizoenen van motorrijders. Daarom geven wij 6 tips voor motorrijden in de regen zodat je het hele jaar door lekker touren op je motor! Bovendien zijn we niet van suiker gemaakt toch? 

1 Maak je motor regenbestendig

Bij slecht weer is het wegdek gladder dan normaal en heb je dus ook meer grip nodig dan normaal. Daarom is het belangrijk dat je motor helemaal in orde is. Zorg dat de remmen het goed doen, het bandenprofiel diep genoeg is en dat de motor perfect naar behoren werkt. Laat dan ook je motor eens in de zoveel tijd checken en geef hem op zijn tijd een onderhoudsbeurt. (Extra tip: zorg vooral voor een goede beurt voordat de winter begint!)

2 Wees zichtbaar

Als motorrijder is het ten alle tijden belangrijk om goed zichtbaar te zijn en zoveel mogelijk uit de dode hoeken van andere weggebruikers te blijven. Tijdens slecht weer en veel regen is dit nog belangrijker. Zorg daarom voor opvallende kleding en goed werkende verlichting!

3 Zorg voor goed zicht

Het is natuurlijk wel zo handig wanneer je zelf ook goed kan zien tijdens herfstachtige en winterse weersomstandigheden. Dit kan soms best een uitdaging zijn tijdens zware regenval en opspattend water tegen je helm. Gelukkig bestaan er speciale middelen die ervoor zorgen dat zowel het vizier aan de buitenkant als binnenkant van je helm zo schoon en droog mogelijk blijft. Zo kan je gebruik maken van glascoating op het vizier aan de buitenkant zodat het water er makkelijker vanaf glijdt, en van pinlock zodat het vizier aan de binnenkant niet beslaat. 

4 Kijken, kijken en nog eens kijken

Is dit alleen belangrijk tijdens motorrijden in de regen? Nee, maar wel éxtra belangrijk! Zorg tijdens het rijden in de regen dat je zoveel mogelijk in de verte kijkt. Zo zie je mogelijk gladde wegdelen of diepe plassen eerder aankomen en kan je alvast een plan maken om deze plekken te ontwijken. Je wilt namelijk zo min mogelijk op het laatste moment moeten afremmen of uitwijken voor onverwachte obstakels!

5 Regenbestendige motorkleding

Niet erg lekker, wanneer je steeds meer doorweekt begint te raken door de regen terwijl je op je motor zit. Bovendien ga je het koud krijgen en zo raak je dus ook eerder vermoeid. Dit is niet veilig voor jezelf maar je bent ook een gevaar voor anderen. Ben daarom goed voorbereid voordat je op de motor stapt en check je weerapp. Gaat het regenen? Trek dan vandaag je regenkleding aan! 

6 Afstand!

Een nat wegdek betekent een langere remweg. Daarom is het belangrijk om meer afstand te houden dan je normaal doet. Zo hoef je geen noodstop te maken wanneer er onverwachts iets voor je op de weg gebeurd. 

 Met deze 6 tips voor motorrijden in de regen kan jij veilig de weg op met je motor tijdens het herfst- en winterseizoen. Zorg je wel voor een goede onderhoudsbeurt en waterdichte motor accessoires? Kijk op de website!

Heb je nog vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@motormakelaar.com of bel naar 06 17008636.