De beste motorkleding

Wanneer je op de motor stapt, dan is het belangrijk jezelf goed te beschermen tegen een eventuele val of botsing. Dit doe je door de beste motorkleding te dragen die bescherming biedt. Speciale motorkleding biedt niet alleen bescherming tegen een val, maar ook tegen verschillende weersomstandigheden. Denk hierbij aan kou, warmte en regen. In Nederland weet je het namelijk maar nooit met het weer. Alle onderdelen van de motorkleding zijn essentieel en hebben een eigen functie, meer weten hierover? Lees dan snel verder!

Kleding

Een belangrijke factor waar je rekening mee dient te houden bij aanschaf is dat de protectiestukken exact op de juiste plekken zitten. Denk bij de jas aan de ellebogen en de schouders. Bij de broek zijn dit de heupen en knieën. Daarnaast is het van belang dat er gelet wordt op de waterdichtheid en thermische bescherming van de kleding. Indien dit nodig is, adviseren wij motorkleding met een membraam voering.

Een membraam voering zorgt ervoor dat de kleding regen buiten houdt en transpiratievocht juist naar buiten laat. Het heeft een ademende werking. Daarnaast beschermt de thermische voering ook tegen de kou.

Er zijn verschillende soorten membraam met ieder hun eigen kwaliteiten en eigenschappen. Om ervoor te zorgen dat de motorkleding volledig past bij uw wensen, helpen wij u graag bij het kiezen voor de beste motorkleding!

 

Helm

Iedere motorhelm die in Europa verkocht wordt moet zijn goedgekeurd volgende de ECE norm. Het allerbelangrijkste wanneer je een helm aankoopt is dat deze goed past. Een helm zit pas goed als hij nergens knelt én je hoofdhuid met de helm meebeweegt. Je wangen daarentegen moeten correct aangesloten blijven zitten.

Op een helm staat geen houdbaarheidsdatum, dat betekent niet dat deze oneindig lang meegaat. Op een gegeven moment wordt de binnenschaal van de helm poreus en verliest het zijn dempende werking. Vervang je helm dan ook iedere 5 jaar. Zo blijft het veilig!

De pinlock; een absolute must bij een motorhelm. Dit is een flexibel viziertje die aan de binnenkant van de helmvizier geplaatst kan worden. Op deze manier creëer je een soort van dubbel glas idee. Een beslagen vizier is hiermee verleden tijd, ideaal én veilig!

 

Handschoenen

Of het nu winter of zomer is, draag altijd motorhandschoenen! Deze handschoenen moeten zo aanvoelen dat je zoveel mogelijk controle blijft houden over je stuur.

In de zomer
Wanneer het warmer is buiten kan het zijn dat je handen gaan transpireren. Tijdens deze periode kan je dan ook het beste zomerhandschoenenen met mesh voering dragen om dit te voorkomen.

In de winter
Wind- en waterdicht! Dat zijn handschoenen die je het beste kan dragen tijdens de wintermaanden. Deze zijn voorzien van een binnenvoering en hebben een isolerende werking.

In de herfst en lente
De handschoenen die je tijdens deze maand draagt hebben vaak een membraam of een dunne voering en zijn gemaakt van leer of leer/textiel. Ook bij het kiezen van de juiste handschoenen ondersteunen wij u graag!

Motorlaarzen

Motorlaarzen en motorschoenen zijn speciaal ontworpen voor motorrijders. Deze bieden extra bescherming voor je tenen, wreef, enkel en hiel. Zorg ervoor dat bij het kopen van de laarzen/schoenen er een kleine ruimte overblijft in de lengte maar dat je niet gaat schuiven. Ze zullen altijd wijder worden in de breedte door het vele dragen.

Bij MVS Motormakelaardij zijn wij dealer van Buse (motorkleding) en ROCC (helmen). Onze kracht? Jou advies op maat geven! We kunnen het begrijpen dat na een aantal ritjes op de motor het toch minder goed dat dan je dacht. Geen zorgen, we hebben een ruilgarantie van een maand!

Wil je advies of heb je nog andere vragen voor ons? Neem vrijblijvend contact met ons op via info@motormakelaar.com of bel naar 06 17008636.