Door de Dolomieten met de CF Moto 800MT Sport 

Inmiddels heeft Jan van Wermeskerken (74) al jarenlange ervaring met verschillende motoren en ook vandaag de dag rijdt hij nog met ontzettend veel plezier. Zo gaat hij elk jaar nog zeker vijf weken met de motor op stap, met daarnaast de nodige dagtrips. Via MVS Motormakelaardij maakte hij voor het eerst kennis met de CF Moto 800MT Sport. Deze was gratis beschikbaar gesteld door de importeur van CF Moto voor zijn volgende avontuur: Giro di Kika. En hier vertelt hij je graag meer over. 

Proefrit door Nederland 

Giro di Kika, een prachtig evenement waarbij er geld op wordt gehaald om meer onderzoek mogelijk te maken tegen kanker bij kinderen, vond plaats in de Dolomieten in Italië. Maar liefst 3379 kilometer stond er op de planning voor Jan. Daarvoor is het natuurlijk essentieel dat je over een goede motor beschikt en daarvoor kon een proefrit door Nederland via MVS Motormakelaardij niet ontbreken. Jan: “Het viel mij gelijk op dat het erg makkelijk was om te sturen met de motor, dit smaakte naar meer. Het was voor mij wel nog even wennen wat betreft het gasrespons. Mark vertelde mij dat dit door de elektrische gashendel kwam, hier was ik in al die jaren nog niet bekend mee”.   

Tijd voor het echte werk  

Na de proefrit was het tijd voor het echte werk, op naar de Dolomieten! Tijdens het eerste stuk door Duitsland waar zowel over de snelweg als binnendoor werd gereden voelde Jan zich steeds comfortabeler voelen naarmate hij langer reed. Jan: “De zithouding was perfect, en het zadel verdient echt een 10! Ik heb geen moment last gehad van zadelpijn. Voor mij was het zijstandaard wel even wennen. Je moest goed opletten hoe je de motor parkeerde met de volle koffers, maar oefening baart kunst”.  

Na drie dagen op binnenwegen te hebben gereden via de Fernpass kwamen Jan met zijn groep aan op de camping in Predazzo, de Dolomieten, waarna ze doorreden naar Bormio. Vanaf hier reden ze vijf dagen lang verschillende grote passen waaronder Passo Di Cavia, Passo Del Motirolo, Passo Dello Stelvio en meer. Genoeg dus om een goed beeld te krijgen van de CF Moto 800MT Sport.  

Giro di Kika

CF Moto 800 MT Sport 

Jan: “De motor voelt licht aan en laat zich makkelijk corrigeren, ook als je tijdens een bocht erachter komt dat deze scherper was dan dat je deze had ingeschat”. Volgens Jan reageert de motor soepel, al is hij van mening dat de vering wat aan de zachte kant is. “Wanneer ik vol in de ankers moet gaan, duikt de motor aan de voorkant in de vering. Zo krijg je het gevoel dat je een ‘stoppie’ maakt. Maar er is geen moment geweest dat ik het gevoel kreeg dat ik de controle verloor!” 

De bediening van de menu’s en de instellingen vraagt wat gewenning, maar na een paar dagen was Jan hier volledig vertrouwd mee. Wat hem betreft zou hij liever kiezen voor de completere touring gezien de extra’s zoals de middenbok, handvatverwarming en handkappen. Tijdens de trip viel er namelijk een flinke hagelbui, waarbij de laatste twee extra’s geen overbodige luxe waren geweest. Maar via de rainmode op de CF Moto reed hij zonder problemen verder. 

“De gehele motor laat een goed doordacht ontwerp zien, waar veel aandacht is besteed aan comfort en gebruiksgemak,” vertelt Jan. “De gehele afwerking van de kabels zijn uitstekend gebeugeld en vastgezet en mijn complimenten voor de kofferset. Ik heb nog niet eerder zo’n mooi afgewerkt en waterdicht exemplaar gezien waarbij ook de mogelijkheid was om het een en ander aan vast te binden. Daarbij maakt de stoffen bekleding het plaatje helemaal af, klasse!” 

Een unieke ervaring 

Na 10 dagen in de bergen kwam Jan weer terug op het honk zonder problemen. Tijdens de gehele rit had Jan geen moment dat hij het niet vertrouwde. Wanneer je Jan vraagt of hij de motor zou aanbevelen, zegt hij volmondig ja! Jan: “Gekeken over de gehele rit, hebben we ongeveer 650 kilometer snelweg gereden en verder alleen maar binnendoor wegen. Voor mij was dit een unieke ervaring om zo’n lange reis op deze motorfiets te rijden. De CF Moto 800MT Sport verdient wat mij betreft zeker een plaats in ons motorland!” 

Via onze website vind je ons actuele aanbod van motoren uit eigen voorraad. Ook hier hebben wij nog verschillende CF Moto modellen beschikbaar! Neem vrijblijvend contact met ons op via info@motormakelaar.com of bel naar 06 17008636. We helpen je graag!