Wat heb je nodig als je gaat beginnen met motorrijden?

Heb je sinds kort de wens om te gaan motorrijden, ben je misschien al aan het lessen of heb je net je rijbewijs gehaald? Dan is dit hét perfecte blog voor jou om te lezen. We geven je namelijk 5 noodzakelijke benodigdheden voor als je gaat beginnen met motorrijden.

1. Motorrijbewijs

Als eerste heb je natuurlijk je motorrijbewijs nodig als je wilt gaan motorrijden. Je rijbewijs halen is zeker een investering in geld en tijd, maar dit is het 100% waard. Voordat je het weet ben je eindeloos aan het touren door prachtige landschappen met je nieuwe motorvrienden.

2. Motor

Eindelijk die ‘A’ op je rijbewijs gehaald? Gefeliciteerd! Maar dan begint jouw zoektocht naar dé perfecte motor. Wij snappen als geen ander dat dit een lastige zoektocht kan zijn. Het kopen van een motor is een flinke investering, waar veel vragen bij komen kijken. Denk bijvoorbeeld aan: Wat zijn mijn eisen? Wat is mijn budget? Wat voor type motor wil ik? En waar ga ik mijn motor voor gebruiken?

Zie je door de bomen het bos niet meer en kun je hulp gebruiken bij het aanschaffen van een motor? Wij helpen je graag met passend advies en alle antwoorden op jouw vragen. Zo weet jij zeker dat je de juiste keuze kunt maken!

En een extra tip: denk eens na over het aanschaffen van een tweedehands motor of het huren van een motor. Ook dit hebben we in ons aanbod. De voordelen? De investering is minder groot én je kunt alsnog zorgeloos gaan genieten op de weg.

3. Motorverzekering

Heb je dé perfecte motor gevonden en glunder je van trots bij het zien van je nieuwe motor? Vergeet dan niet om een goede motorverzekering af te sluiten. Kijk naar de aanschafprijs van de motor, je wensen en rijgedrag en sluit op basis daarvan een motorverzekering af. Het laatste wat je wilt is vervelende situaties meemaken.

4. Motorkleding

Het moment is aangebroken waarvan je hoopte en dacht dat het je nooit zou overkomen: een valpartij met je motor. En dat terwijl je normale kleding aan hebt. Je raadt het misschien al: van die normale kleding blijft niets over. Zorg dus voor goede motorkleding. Je wilt tenslotte beschermd en veilig op pad. Een goede motoruitrusting bestaat uit een motorjas, veilige helm, laarzen, handschoenen en een motorbroek. En een extra voordeel aan goede motorkleding: je kunt comfortabel rijden in alle weersomstandigheden.

5. Gehoorbescherming

Is gehoorbescherming echt nodig wanneer je aan het motorrijden bent? Jazeker! Wist je namelijk dat je na 7 minuten rijden in windruis al blijvende gehoorschade kan oplopen? Daarom is het belangrijk om oordoppen in te doen wanneer je aan het motorrijden bent. Hierdoor zijn je oren beschermd én word je minder snel moe tijdens lange ritten. 

 

Nu weet jij precies wat je nodig hebt om te beginnen met motorrijden. Het enige wat ons nog rest is om jou veel plezier te wensen wanneer je eindelijk de motor opstapt. 

Heb je nog vragen of hulp nodig bij het kiezen van de juiste motor? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaande button.